Allt kommer förmodligen ändå gå åt helvete.

Gå Vidare är Silver – Älta är Guld är en satirisk självhjälpsbok som utmanar idén av den traditionella lyckofokuserade självhjälpen och samtidigt uppmärksammar det paradoxala i samtidens perfektionssökande. Boken innehåller kapitel som ”Konsten att prokrastinera – gör imorgon vad du kunde gjort idag” och ”Quattro Stagioni – att överleva ett kalenderår” samt fristående humoristiska texter och reflektioner om ångest, avund och självhat med syfte att bejaka det samtida dilemmat i att inte nå upp till samhällets krav. Det är en omvänd självhjälpsbok som öppnar dörren till det inre rummet utan att kräva någonting tillbaka.
        Första versionen av boken trycktes på eget initativ efter en lyckad crowdfundingkampanj 2017. Efter revidering gavs den ut av Belletrist Publishing 2018. Boken har uppmärksammats i media av både tidningar och radio.

 

Författare: Amanda Kallin och Tina Mannegren
Grafisk form och sättning: Amanda Kallin
Förlag: Belletrist Publishing

 

☞ Köp boken på Bokus.com

”De vänder upp och ned på självhjälpsbegreppet. Att inte hålla på och fundera på att träna och bli bättre på mindfullnfess utan mer skratta åt sin egen kasshet.” 

Niklas Källner, Spanarna i P1